مصرف مغزیجات در بارداری
مصرف به اندازه مغزیجات و آجیل در بارداری می تواند بخش مهمی از مواد معدنی مورد نیاز رشد جنین را تامین کند به شرطی که مراقب حساسیت های خودتان و همسرتان به آجیل های مختلف باشید. در این مطلب از رشت گشت شما را با خواص مصرف آجیل در بارداری آشنا می کنیم.
با وجودی که تغذیه سالم برای حفظ سلامت بدن همیشه لازم است ولی در آنجا که دردوران بارداری ، باید نیازهای تغذیه ای دو نفر را تامین کنید و در صورتی که نتوانید به اندازه کافی مواد مغذی به بدنتان برسانید ، جنین از ذخیره استخوانی ، پوست و عضلات بدن مادر ، مواد مغذی اش را تامین می کند ، اهمیت تغذیه سالم در دوران بارداری چندین برابر خواهد شد.
یکی از موارد مفید و مغذی برای زنان باردار مصرف روزانه آجیل و خشکبار است. مصرف مغزیجات در بارداری کمک زیادی به تامین ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز برای رشد جنین می کند.
باید توجه داشته باشید که با وجود فواید بسیار زیاد مصرف روزانه آجیل در دوران بارداری ، زیاده روی در مصرف آنها می تواند خطراتی به همراه داشته باشد ، مصرف مجاز آجیل به دلیل محتوای چربی بالا و کالری زیادی که دارند حداکثر روزانه یک مشت است.
برای این که بدانید مصرف مغزیجات در بارداری تا چه حد میتواند به سلامت مادر و رشد جنین کمک کند ، بهتر است با مواد مغذی مورد نیاز برای رشد جنین بیشتر آشنا شوید :
مواد مغذی مورد نیاز دوران بارداری
کلسیم : تکامل استخوان های جنین
آهن : تولید هموگلوبین و پیشگیری از کم خونی
ویتامین ها : پیشگیری از نقص سیستم عصبی جنین ، کمک به رشد و تکامل استخوان بندی ، متابولیسم و رشد مغز ، تقویت سیستم عصبی و قلب ، پیشگیر از کم خونی ، کمک به رشد جنین
امگا 3 : رشد مغز و سیستم عصبی مرکزی ، پیشگیری از خطر افسردگی بعد از زایمان
فیبر : پیشگیری از یبوست و هموروئید ، آزاد سازی گلوکز در خون
منیزیم : سلامت دندان و استخوان ، تنظیم قند خون ، تنظیم عملکرد پروتئین ها در بدن ، رشد و ترمیم بافت ها یبدن ، کاهش احتمال زایمان زودرس
این مطلب می تواند برای شما مفید باشد: انواع تست های بارداری
بهترین مغزیجات برای دوران بارداری
اگر میخواهید از فواید مصرف روزانه آجیل در دوران بارداری بهره مند شوید ، باید از آجیل خام استفاده کنید ، آجیل های بوداده بخش زیادی از مواد مغذی خود را از دست داده اند و چربی های سالمشان اکسید شده اند و بنابراین یک خوراکی سالم محسوب نمی شود.
برخی از خانم ها به بعضی از آجیل ها از جمله پسته و گردو حساسیت دارند و مصرف آنها باعث ایجاد جوش و آکنه در صورتشان می شود ، بنابراین اگر نگران زیبایی صورتتان هستید بهتر است از مغزیجات دیگر به جای آجیل هایی که به آنها حساسیت دارید استفاده کنند.
افرادی که آجیل می خورند در سنین بالا کمتر دچار آلزایمر می شوند و رشد عصبی بهتری دارند ، کودکی که آجیل بیشتری مصرف می کند ضریب هوشی بالاتری دارد و از نظر عاطفی پایدارتر است و مواد مغذی موجود در آجیل به بازسازی عضلات کمک میکند ، بنابراین جنین برای رشد بهتر به خصوص در سه ماهه سوم باردرای به مواد مغذی موجود در آجیل ها نیاز دارد.
تحقیقات علمی مختلفی در زمینه مصرف آجیل در سه ماهه اول بارداری و بهبود رشد عصبی در کودک انجام شده است ، آن دسته از کودکانی که مادرشان در سه ماهه اول بارداری خود آجیل مصرف میکردند بهترین نتایج را در تست عملکردهای شناختی ، ظرفیت توجه و حافظه فعال ، کسب کردند.
مصرف آجیل چهار مغز میتواند مواد معدنی ضروری مانند پتاسیم ، فسفر ، روی ، سلنیوم و مس را برای رشد جنین تامین کند.
آجیل ها منبع خوبی از چربی های سالم محسوب می شوندکه میتوانند جایگزین برخی غذاهای ناسالم شوند ، بادام زمینی ، بادام و گردو چربی های سالمی دارند که به زیبایی سلامت پوست مادر باردار و پیشگیری از ترک خوردن پوست در دوران بارداری کمک میکنند.
مصرف بادام در دوران بارداری
بادام سرشار مس ، منگنز ، فسفر ، ویتامین ای ، پروتئین و چربی سالم است که به تامین انرژی مادران باردار کمک میکند و باعث تنظیم قند خون و فشار خون دردورانبارداری شده و به کاهش خطر پره اکلامپسی در زنان باردار کمک میکند.
مصرف فندق در دوران بارداری
فندق سرشار از ویتامین ای و آهن است که به رشد بهتر و ادامه حیات جنین کمک کرده و مانع از کم خونی در مادران می شود و منبع غذایی مهمی برای تامین شیر مادر محسوب می شود.
مصرف پسته در دوران بارداری
پسته سرشار از آنتی اکسیدان ویتامین ای ، پروتئین ، فیبر ، آهن ، روی ، سلنیوم ، فولات ، کلسیم و پتاسیم است و به عنوان یک آجیل نیروبخش شناخته می شود و به هضم بهتر کمک میکند. پسته برای درمان کم خونی بارداری ، از بین بردن التهاب و تورم ، بهبود درد مفاصل ، بهبود رشد عضلات ، کاهش کلسترول بد ، تقویت سیستم ایمنی بدن ، پیشگیری از عفونت دوران بارداری ، درمان یبوست ، رشد مغز جنین و سلامت چشم ها مفید است. اگر میخواهید پسته را به صورت روزانه مصرف کنید نباید مقدار مصرفتان بیشتر از 10 – 20 عدد پسته باشد.
مصرف گردو در دوران بارداری
گردو سرشار از فسفر ، اسیدهای چرب امگا3 و پروتئین است که تاثیر مفیدی در بالا رفتن ضریب هوشی جنین ، تقویت عمومی مادر و سلامت پوست مادر در دوران بارداری دارد.
گردو به رشد بهتر چشم و مغز جنین کمک میکند. استرول های گیاهی گردو باعث کاهش سطح کلسترول بد و افزایش سطح کلسترول خوب می شود.
از آنجایی که گردو به شل شدن عروق خونی کمک میکند برای کنترل فشار خون باردرای مفید است. آنتی اکسیدان های موجود در گردو به تقویت ایمنی بدن کمکمیکند.
90 درصد آنتی اکسیدان های گردو در پوست آن متمرکز است بنابراین سعی کنید گردوهایی که پوست قهوه ای دارند مصرف نمایید.
محتوای مس بالای گردو برای رشد مناسب جنین ضروری است.
منگنز موجود در گردو به رشد بهتر استخوان ها و غضروفهای جنین کمک میکند.
مصرف تخمه آفتابگردان در بارداری
تخمه افتابگردان سرشار از ویتامین ای است که به رشد جنین در رحم و سلامت پوست مادر کمک میکند.
مصرف دانه چیا در بارداری
در سه ماهه سوم بارداری مشکل گرفتگی عضلات برای زنان شایع است . برای کاهش این مشکل باید سطح منیزیم بدن را بالا ببرید.
دانه چیا سرشار از منیزیم است و با مهار انقباضات اولیه رحم ، خطر زایمان زودرس را کاهش میدهد.
فیبر نامحلول دانه چیا به بهبود هضم کمک کرده و لعاب آن مانع از یبوست می شود.
دانه چیا سرشار از آهن است به تولید بیشتر گلبولهای قرمز خون که برای انتقال اکسیژن در بدن ضروری اند ، کمک میکند و به کاهش احساس خستگی بارداری کمک زیادی میکند.
مصرف بذر کتان در بارداری
بذر کتان حاوی اسید لینولئیک یا امگا 3 است که در دوران بارداری به خصوص 3 ماهه اول نقش زیادی دارد و به رشد مغز جنین کمک مکنید.
دانه کتان با فیبر بالایی که دارد به پیشگیری از یبوست و کنترل سطح قند خون کمک کرده و مانع از دیابت بارداری می شود.
مضرات مصرف مغزیجات در بارداری
نگرانی اصلی کارشناسان برای مصرف مغزیجات و آجیل در دوران بارداری احتمال واکنش آلرژی جنین به این مواد است.
پزشکان توصیه میکنند در صورتی که پدر یا مادر نوزاد به بیماریهایی مصل آسم ، آلرژی یا اگزما مبتلا هستند از مصرف بادام زمینی یا کره بادام زمینی در دوران بارداری اجتناب شود.
در صورتی که والدین به هر دانه آجیلی حساسیت دارند ، مادر باردار باید از مصرف آن آجیل در دوران بارداری اجتناب نماید حتی اگر خودش حساسیتی به آن آجیل نداشته باشد.
در دوران بارداری چقدر مغزیجات بخوریم؟
مصرف مغزیجات در دوران بارداری نباید از حد اعتدال تجاوط کند.
حداکثر مقدار آجیلی که یک زن باردار میتواند به صورت روزانه مصرف کرد در سه ماهه اول 60 گرم ، سه ماهه دوم 90 گرم و سه ماهه سوم 100 – 120 گرم یا یک مشت آجیل است.