در حال فراخوانی آگهی های بیشتر ...
کسب و کار خود را همین امروز رایگان ثبت کنید.

رشت‌گشت | RashtGasht

نحوه درمان کومدون ها

یکشنبه ۲۷ شهریور ۱ زیبایی
  • تصویر شماره نحوه درمان کومدون ها
  • تصویر شماره نحوه درمان کومدون ها
  • تصویر شماره نحوه درمان کومدون ها
  • تصویر شماره نحوه درمان کومدون ها

کومدونها ، برآمدگی های کوچک و همرنگ پوست هستند که بیشتر روی پیشانی و چانه دیده می شوند.

 کومدون (پاپول یا سفت دانه)  به برآمدگی های کوچک همرنگ پوست گفته می شود که نوعی جوش محسوب می شود. کومدون ها معمولا روی پیشانی و چانه ظاهر می گردند.

 

انواع کومدون

رایج ترین انواع کومدون جوش های سرسیاه و سرسفید هستند. به طور کلی انواع کومدون عبارتند از : 

- کومدون باز یا جوش سرسیاه

- کومدون بسته یا جوش سرسفید

- میکرو کومدون که با چشم غیر مسلح دیده نمی شود. 

- ماکروکومدون که روی پوست به صورت بسته ظاهر می شوند و قطرشان بیش از 2 – 3 میلیمتر است. 

- کومدون بسیار بزرگ که حالت کیست داشته و دهانه ای شبیه جوش سرسیاه دارد. 

- کومدون آفتاب که در اثر تابیدن طولانی مدت نور خورشید به پوست افراد مسن ، اغلب روی چانه و گونه ها تشکیل می شود. 

روش تشخیص کومدون

کومدون ها هنگام لمس حالت برآمده دارند . جوش های کوودونال اغلب در چانه و پیشانی دیده می شوند. 

جوش های سر سفید سطح بسته ای دارند و شبیه به نقاط سفید یا همرنگ پوست هستند. زمانی که چربی وارد منفذ پوست شده و سطح فولیکول را کاملا می بندد ، برجستیگی سفید یا گوشتی بوجود می آید که قرمز و ملتهب نیست. کومدون های سر سفید معمولا در پیشانی و چانه و گونه دیده می شود. 

 

جوش های سرسیاه باز هستد  و زمانی که پیگمنت ملانین در بیرون دهانه باز کومدون قرار می گیرد اکسیده می شود و به رنگ تیره در می آید به همین دلیل است که جوش های سرسیاه رنگ تیره دارند.  جوش های سرسیاه اغلب روی بینی ، چانه ، شانه و پشت دیده می شوند. 

 

عوامل ایجاد کومدون

جوش های سرسیاه و سرسفید معمولا به دلیل محبوس شدن چربی و سلولهای مرده پوست در فولیکول مو ایجاد می شوند. این ترکیب منفذ فولیکول را مسدود میکند ولی غدد چربی همچنان در حال ترشح چربی در منافذ هستندو با پر شدن منفذ ، چربی به سطح فشار آورده و برجسته می شود.

 

آکنه کومدونال در دوران شروع نوجوانی شاسع تر است ولی در هر سنی میتواند بروز کنید.  این جوشها بیشتر در بزرگسالانی که پوست چرب دارند دیده می شود و در افراد سیگاری شایع تر است. 

آکنه کومدونال ارثی است و اگر یکی از اعضای خانواده به آن مبتلا باشد احتمال بروزش در سایر افراد خانواده افزایش پیدا میکند. 

 

سایر عواملی که احتمال بروز کومدون را تشدید می کنند عبارتند از :

- مصرف زیاد لبنیات

- رژیم غذایی که چربی و قند بالایی دارد 

- استفاده از مرطوب کننده نامناسب

- رطوبت بالای هوا

- لیزر درمانی 

- استفاده از لایه بردارهای شیمیایی

- صدمه دیدن فولیکول مو در اثر کندن موها 

- ترکاندن کومدون ها

- شست شوی شدید پوست

- مواد شیمیایی از جمله پمادهایروغنی و مواد رنگی موجود در لوازم آرایشی

راههای درمان کومدون

برای درمان کومدون باید مشکل را به صورت ریشه ای حل کنید یعنی مانع از تولید بیش از حد چربی در غدد پوست شوید که سالم ترین روش اصلاح رژیم غذایی و مصرف مواد غذایی سالم و افزایش مصرف میوه و سبزیجات است. در مواردی که کومدون درگیرآلودگی باکتریایی شده باشند ترکاندن آن ها فقط باعث بدتر شدن مشکلات پوستی می شود. 

 

داروهای موضعی : از داروهای موضعی برای کنترل چربی های اضافه پوست و سر باز کردن کومدون های فعلی استفاده می شود.  پرکاربردترین این داروها عبارتند از :

آزلائیک اسید

بنزوئیل پروکسید

گلیکولیک اسید

سالیسیک اسید

رتینوئید 

سولفور

 

همزمان با استفاده از این داروهای موضعی پوست بسیار حساس می شود و حتما باید از ضد آفتاب هگام بیرون رفتن از خانه استفاده شود. به خصوص در مورد رتینوئید و اسیدها . این داروها لایه بردارهای بسیار قوی هستند و لایه بیرونی پوست را جدا میکنند و باعث می شوند پوست در مقابل آفتاب آسیب پذیر شود. 

 

داروهای خوراکی : در صورتی که داروهای موضعی کارساز نباشند پزشک ترجیح میدهد از داروهای خوراکی استفاده کنید. احتمال این که پزشک شما آنتی بیوتیک ، داروها ضد خوراکی بارداری یا قرص اسپیرونولاکتون برایتان تجویز کد وجود دارد.

 

اسپیرونولاکتون با نام تجاری آلداکتون داروی ضد آندروژن است که گاهی همراه با داروهای ضد بارداری برای زنان تجویز می شود تا تولید چربی پوست کاهش پیدا کند.  این داروها هم پوست شما را حساس کرده و در مقابل آفتاب آسیب گذیر می کند بنابراین استفاده روزانه از کرم ضد آفتاب با SPF بالاتر از 30 برایتان ضروری است. 

 

میکرودرم ابریژن : ممکن است پزشک شما برای باز شدن منافذ پوستی و رفع کومدون از لایه بردرای مکانیکی با میکرودرم ابریژن استفاده کند . در این روش اسکارهای آکنه هم تا حدود زیادی بهبود پیدا میکنند. 

 

کرایو تراپی : در این روش کومدون با نیتروژن مایع منجمد شده و از بین می روند. 

درمان خانگی کومدون

اگر اهل آرایش روزانه هستید ، لوازم آرایش خود را همیشه تمیز نگهدارید و زود به زود اسفنج آرایشی را بشویید. 

همیشه قبل از خواب آرایش خود را تمیز کنید.

اجازه ندهید که عرق روی پوست شما بماند و به خصوص بعد از فعالیت ورزشی پوستتان را بشویید. 

شما میتوانید از روشهای مختلف طبیعی برای درمان خانگی کومدون ها استفاده کنید. 

 

بهترین درمان های خانگی برای درمان کومدون عبارتند از :

روغن درخت چای : این روغن خاصیت ضد التهابی و دض عفونی دارد و به کاهش چربی پوست کمک میکند. 

 

نارون کوهی : نارون کوهی خاصیت قابض دارد و میتواند منافذ  پوست را جمع کند و به تعادل رطوبت پوست کمک نماید. استفاده از این گیاه به سر باز کردن  کومدون های بسته کمک میکند و باعث از بین رفتن آلودگی های محبوس در منافذ پوست می شود. روزی دوبار میتوانید عصاره این گیاه را روی پوست بزنید.

 

ماسک زغال فعال یا خاک رس : این ماسک ها به خشک شدن چربی محبوس در منافذ پوست کمک کرده و آلودگی های به دام افتاده در منافذ پوست را بیرون می کشد و باعث می شود کومدون  ها به خصوص جوش های سرسیاه خیلی راحت تر تخلیه شوند. 

 

استفاده از محصولات مراقبتی غیر کومدون زا : بهتر است از محصولات آرایشی مراقبتی پوست که روی بسته بندی آن ها از واژه غیر کومدون زا استفاده شده است استفاده کنید. بهترین مرطوب کننده برای شما باید بر پایه آب باشد. لوسیون های مخصوص پوستهای مختلط و چرب بری شما مناسب تر است. برای شستشو ، مرطوب کردن و آرایش پوست از حصولات بدون روغن استفاده کنید. 

 

رژیم مناسب غذایی : کاهش مصرف قند ، چربی و محصولات لبنی و مود غذایی فراوری شده و به طور کلی مواد خوراکی که التهاب بدن را افزایش می دهد موثرترین روش برای کاهش و حتی از بین بردن کومدون صورت است. 

 

برچسب ها :
#پوست
  ثبت آگهی رایگان