اگر یاد بگیرید که چطور به فرزندتان افتخار کنید، علاوه بر این که باعث افزایش اعتماد به نفس فرزندتان می شوید میتوانید موفقیت او در آینده را تضمین کنید.
کودکانی که پدر و مادرشان به آنها گفته باشند ، من به وجود تو افتخار میکنم، در اینده افرادی مسئولیت پذیر و با اعتماد به نفس می شوند.
افرادی که در جامعه موفق و قابل تحسین هستند ، یک ویژگی مشترک دارند و آن ویژگی ، اعتماد به نفس است.
زمانی که یک نفر نسبت به خودش احساس خوبی دارد و احساس شایستگی و صلاحیت میکند میتواند در زندگی به موفقیت برسد.
باید به پدر و مادرانی که می پرسند چگونه به فرزندمان افتخار کنیم ، بگوییم که از همان کودکی باید اعتماد به نفس فرزندتان را بالا ببرید.
تعریف نکردن از بچه ها باعث می شود احساس بدی داشته باشند و از طرفی دیگر تعریف بیش از حد باعث می شود مغرور شوند.
در ادامه مقاله پاسخ والدینی که میپرسند ، چگونه به فرزندمان افتخار کنیم را با شما در میان می گذاریم و به شما میگوییم چطور باید تعادل را رعایت کنید تا هم اعتماد به نفس فرزندتان بالا برود و هم این که تبدیل به فردی مغرور و خودپسند نشود.
به خاطر چیزهایی که برایش مهم است تحسینش کنید
هر فردی در یک سری کارها توانایی دارد ولی برخی از آنها برایش مهم تر است مثلا اگر فرزندتان برای نواختن یک قطعه دشوار ، خیلی تمرین کرده و پیشرفت قابل توجهی داشته باید حتما مورد تمجید قرار بگیرد.
هر دستاورد مهمی که کودکتان بدست می آورد باید برایش تحسین شود ولی تعریف کردن از چیزهای معمولی و پیش پا افتاده ، میتواند زیاده روی باشد.
در تمام مسیر فرزندتان را تشویق کنید
تحسین فرزندتان بعد از برنده شدن این احساس را به او القا میکند که فقط برنده شدن اهمیت دارد. ولی زمانی که برای تلاش کردن و رسیدن به موفقیت مورد تشویق قرار بگیرد متوجه می شود که اهمیت تلاش بیشتر از برنده شدن است.
درباره مشکلات با او صحبت کنید
اگر فرزند شما با مشکلات زیادی برای رسیدن به موفقیت روبرو است میتوانید به او کمک کنید تا بهتر بر مشکلات غلبه کند و متوجه شود که به تلاشهایش در این مسیر توجه کرده اید.
نشان دهید به او اعتماد دارید
زمانی که به فرزندتان به صورت عملی نشان دهید که به تواناییهایش اعتماد دارید باعث می شود سعی کند کارهایش را به بهترین نحو ممکن انجام دهد و متوجه می شود که مایه افتخار شما است.
زیاده روی نکنید
در تحسین فرزندتان زیاده روی نکنید. مثلا برنده شدن در بازی فوتبال بین مدارس یا محله ارزش تشویق دارد ولی مهمانی گرفتن لازم ندارد. زمانی باید مهمانی کوچک خانوادگی برایش بگیرید که کار خیلی بزرگتری انجام داده باشد مثلا برنده شدن در بازی های استانی.
هر چه سریعتر کودکتان را برای کارش تشویق کنید تاثیر بیشتری خواهد داشت و معمولا تاخیر یک هفته ای تاثیرش را کم می کند.
هنگام تشویق فرزندتان منفی بافی نکنید
زمانی که میخواهید به خاطر یک موفقیت فرزندتان را تشویق کنید ، تمرکزتان روی همان موفقیت باشد . مثلا نگویید با این که نمره ریاضی ات بد شده ولی به خاطر گلی که در فوتبال زدی به تو افتخار میکنم.
هنگام تشویق فرزندتان نکات منفی را کنار بگذارید و فقط برای موفقیتش او را تحسین کنید.
مقایسه نکنید
اگر عادت دارید کودکتان را با فردی دیگر مقایسه کنید باید بگویم این کار شما نه تنها اعتماد به نفسش را کاهش میدهد بلکه باعث می شود فرزندتان خودش را با کسانی مقایسه کند که ایرادهای زیادی دارند و خیلی هم خوب عمل نمی کنند.
به او یادآوری کنید قدر تلاش دیگران را بداند
اگر میخواهید فرزندتان مغرور نشود و متواضع بماند باید به او نشان دهید که دیگران چه نقشی در موفقیتش داشته اند.
بعد از تشویق کودکتان برای نمره 20 به او نشان دهید که دیگران چه نقشی در این موفقیت داشته اند و باید قدرشان را بداند.
ادب و فروتنی فرزندتان به این شکل میتواند باعث افتخار شما شود.
از کودکتان بخواهید کار کند
براساس مطالعه هاروارد گرنت ، تحقیقات طولانی مدت در دانشگاه هاروارد نشان داده است کسانی به موفقیتهای شغلی می رسند که در دوران کودکی کار کرده اند. باید از کودکتان بخواهید در انجام کارهای خانه به شما کمک کند و به او مسئولیت های مختلف بسپارید و چه بهتر که با این کارها بتواند برای خودش درامدی داشته باشد. کودکان هر چه زودتر شروع به کار کنند ، بیشتر موفق می شود و شما بیشتر به آن ها افتخار خواهید کرد.
اجازه دهید فرزندتان شکست بخورد
شاید به نظرتان غیر منطقی باشد ولی یکی از بهترین کارهایی که والدین میتوانند در حق فرزندشان انجام دهند ، این است که اجازه دهند شکست بخورد. تجربه شکست به فرزندتان می آموزد که چطور باید مبارزه کند. مهارتی که در اجتماع بسیار کاربردی است. به چالش کشیده شدن و تلاش کردن باعث می شود کودک شما سخت کوشی و تلاش مستمر را بیاموزد و بتواند به موفقیت های افتخار آمیز بیشتری دست پیدا کند.