در حال فراخوانی آگهی های بیشتر ...
کسب و کار خود را همین امروز رایگان ثبت کنید.

رشت‌گشت | RashtGasht

همه چیز درمورد مسجد الاقصی

چهارشنبه ۴ اسفند ۰ اخبار ایران و جهان
  • تصویر شماره همه چیز درمورد مسجد الاقصی
  • تصویر شماره همه چیز درمورد مسجد الاقصی
  • تصویر شماره همه چیز درمورد مسجد الاقصی

همه چیز درباره مسجد الاقصی 

مسجد الاقصی یکی از مساجدی است که در شهر بیت المقدس فلسطین قرار دارد و در جنوب شرقی شهر بیت‌المقدس واقع شده است. مسجد الاقصی اولین قبله مسلمانان شناخته می‌ شود و برای ادیان مختلف مانند مسلمانان، یهودیان و مسیحیان قابل احترام است. از مسجد الاقصی در قرآن سوره اسراء نام برده شده است و در روایاتی از به معراج رفتن پیامبر اسلام (ص ) درمسجد الاقصی گفته شده است.

 نام مسجد الاقصی در کنار مسجد الحرام ، مسجد النبی و مسجد کوفه به عنوان با فضیلت ترین مساجد آورده شده است . در احادیث آمده که نماز خواندن در مسجد الاقصی با هزار بار نماز خواندن در مساجد دیگر برابراست.

البته اهل تسنن بر این باورند که مسجد الاقصی سومین مسجد با فضیلت و بعد از آن مسجد کوفه قرار دارد.

 

دلیل اشغال مسجد الاقصی توسط یهودیان

در سال ۱۹۶۷ اسرائیل به کرانه باختری حمله می کند و تا اکنون این منطقه در تصرف اسرائیل است. اعتقاد یهودیان بر این است که در زیر مسجد الاقصی بقایای معبد (هیکل) حضرت سلیمان قرار دارد و برای احیای آن معبد خواهان تخریب مسجدالاقصی هستند.

 

ابواب مسجد الاقصی

سازه مسجد الاقصی دارای ۱۵ در است که امروزه ده در آن باز و قابل استفاده است و پنج در بسته است. ابواب مسجد القصی عبارتند از:

باب الاسود ، باب الحطه ، باب العتم ، بابل الناظر، باب الحدید ، باب الغوانمه ، باب القطانین ، باب السلسله و باب السکینه ، باب المطهره ، باب المزدوج ، باب الذهبی ، باب الثالثه ، باب المغاربه ، باب الجنائز که در ادامه توضیحاتی در مورد این در ها خواهیم داد.

 

باب الاسود 

باب الاسود تنها دری است که آمبولانس ها می توانند در مواقع ضروری برای خارج کردن بیماران ، مجروحان و فوت شدگان به آن وارد شوند. زیرا با زمین هم سطح است. این در به  الاسباط  نیز معروف است و در قسمت شمال شرقی مسجد الاقصی قرار دارد.

 

باب الحطه 

ساخت این در به سبک در های قدیم است و بین مدرسه الکریمیه  و مقبره اوحدی واقع شده است. همچنین دو مرتبه  مورد بازسازی قرار گرفته  است . اولی در سال ۶۱۷ هجری قمری و دومی در سال ۹۸۹ هجری قمری . در باب الحطه در قسمت شمالی مسجد القصی قرار دارد.

 

باب العتم 

درب باب العتم به در شرف الانبیاء نیز معروف است و بسیاری آن را به این نام می‌ شناسند. یکی دیگر از در هایی که در شمال مسجد الاقصی قرار دارد و از قدیمی‌ ترین درهای مسجد الاقصی محسوب می‌شود. در ورودی شهر قدس دروازه هم به نام دروازه العتم وجود دارد.

 

باب الناظر

باب الناظردری است که در قدیم به سه  نام دیگر او را می‌ شناختند : باب میکائیل ، باب  الحبس و باب المجلس. یکی از درهای مسجد الاقصی که در طول تاریخ مورد بازسازی قرار گرفته است باب الناظر است که در سال ۶۰۰ هجری قمری بازسازی شده و در قسمت غربی مسجد الاقصی قرار دارد.

 

باب الحدید 

باب الحدید را به نام در ارغوان نیز می شناسند. این در را به نام کسی که مدرسه ارغوانیه را ساخته است نامگذاری کرده اند. این در بین مدرسه ارغوانیه و مهمانخانه کرد قرار دارد . یکی از درهای قسمت غربی مسجد الاقصی باب الحدید است.

باب القطانین 

باب القطانین در قسمت غربی مسجد الاقصی ، بسیار زیبا و مجلل ساخته شده است. دلیل نامگذاری آن به باب القطانین به خاطر منتهی شدن آن به بازار قطانین است.

 

باب السلسله و باب السکینه 

یکی از اصلی ترین دروازه های شهر، باب السلسله و باب السکینه است که در کنار یکدیگر واقع شده‌اند و در قسمت غربی مسجد القصی قرار دارند. نامگذاری باب السلسله به دلیل نزدیکی آن به قبه السلسله است.

باب المطهره 

در قسمت غربی مسجد الاقصی بعد از در قطانین ، بابل مطهره قرار دارد. بابل المطهره  به حوض پادشاه عادل منتهی می شود و به این دلیل در قدیم آن را، در المتوضا به معنی وضوخانه می‌ شناختند.

باب المزدوج 

یکی از پنج دری که در مسجد الاقصی بسته است و استفاده ای از آن نمی شود بابل مزدوج است.

 

باب الثلاثه 

در سال ۴۲۵ هجری قمری به دستور خلیفه فاطمی الظاهرلاعزازدین الله ساخته شده است و از سه در مسدود شده  دیگر تشکیل می‌ شود. در قسمت جنوبی مسجد الاقصی قرار دارد و از دیگر درهای بسته ی مسجد الاقصی محسوب می شود.

باب المغاربه 

از نامهای دیگر این در می توان به النبی داوود و در براق اشاره کرد. این در، در جنوبی‌ ترین قسمت غربی مسجد القصی قرار دارد.

 

باب الجنائز

نام دیگر این در، در زمان قدیم در مفرد بوده است. مسلمانان برای بردن جنازه ها به قبرستان واقع شده در پشت دیوار شرقی از این در عبور می کردند. اکنون یکی از درهای بسته مسجد الاقصی است که در قسمت جنوب شرقی مسجد الاقصی واقع شده است

برچسب ها :
#مذهبی
  ثبت آگهی رایگان