میزان بار مجاز در پروازهای داخلی و خارجی و مقدار باری که میتوانید همراه خود به کابین هواپیما ببرید مقدار مشخصی است که ممکن است در ایرلاین های مختلف کمی متفاوت باشد.
یکی از قوانین مهمی که باید موقع سوار شدن به هواپیما در نظر داشته باشید مقدار بار مجاز همراه شماست. همیشه قبل از این که وسایل شما تحویل گرفته شده و وارد هواپیما شود ، وزن کشی می شود و در صورت اضافه بار یا باید از بردن برخی وسایل چشم پوشی کنید یا اگر شانس داشته باشید و هواپیما جای کافی داشته باشید باید هزینه اضافه بار را پرداخت کنید.
بنابراین بهتر است هنگام خرید بلیط هواپیما حتما درباره میزان بار مجاز همراه مسافر در شرکت هواپیمایی ، اطلاع لازم را کسب کنید.
در صورت گم شدن بار ، در صورتی که از قبل وسایل خودتان را بیمه کرده باشید ، شرکت هواپیمایی تا سقف مجاز و با توجه به میزان وزن بار شما که در قوانین بیمه آورده شده است باید خسارت شما را پرداخت نماید.
وسایل مجاز برای ورود به کابین هواپیما
مدارک شناسایی از جمله گذرنامه و کارت شناسایی
کیف پول ، کارت اعتباری و غیره
داروهای مورد نیاز مسافر با تجویز پزشک
عینک آفتابی یا طبی
لوازم آرایشی و بهداشتی
لوازم الکترونیک از جمله موبایل ، لپ تاپ ، تبلت و دوربین
غذای کودک
لوازم بهداشتی مورد نیاز
وسایل ممنوعه برای ورود به کابین هواپیما
لوازم نوک تیز یا لبه تیز از جمله ناخن گیر ،قیچی ، چاقو ، سوهان ناخن و ابزار مغناطیسی
مایعات از جمله آب معدنی ، نوشیدنی ، ژل مو ، خمیر دندان ، کرم ها ، عطر و اسپری
البته همراه داشتن عطر فقط د ر صورتی که از فریشاپ فرودگاه تهیه شده باشد مجاز است.
میزان بار مجاز همراه یک نفر در هواپیما
هنگام سوار شدن در هواپیما مقداری باری که مجازید با خودتان به کابین ببرید 7 کیلوگرم است. چمدان یا کیف دستی که میتوانید با خودتان به کابین هواپیما ببرید حداکثر باید در ابعاد 50 * 70 سانتی متر باشد.
در تمام کلاس های اکونومی پرواز ، بار مجاز همراه هر مسافر 20 کیلوگرم است.
در پرواز کلاس نرخ Y ، حداکثر باز مجاز هر مسافر 25 کیلوگرم است.
برای پروازهای فرست کلاس و تجاری، میزان بار مجاز همراه هر مسافر 30 کیلوگرم است.
میزان بار مجاز در پروازهای داخلی و خارجی
مقدار بار مجاز پروازهای داخلی و خارجی بر اساس مسیر ، شرکت هواپیمایی و کلاس پرواز بین 23 – 50 کیلوگرم متفاوت است.
میزان بار مجاز در پروازهای خارجی پر استفاده از فرودگاه امام خمینی به کشورهای اروپایی و آسیایی عبارت است از :
پرواز خارجی کلاس اکونومی حداکثر یک چمدان تا 30 کیلوگرم
پرواز خارجی کلاس بیزینس حداکثر دو چمدان تا 40 کیلوگرم
پرواز خارجی فرستکلاس حداکثر دو چمدان تا 50 کیلوگرم
مقدار بار مجاز در پرواز به قاره آمریکا کمی بیشتر است و اغلب تا 46 کیلوگرم برای بلیط اکونومی و برای پروازهای بیزینس و فرست کلاست تا 64 کیلوگرم است.
برخی از شرکتهای هواپیمایی اروپایی وزن بار کمتری را قبول میکنند و حداکثر وزن بار جاز در تمام کلاس های پروازی را 23 کیلوگرم اعلام مینمایند.
میزان بار مجاز در شرکت های هواپیمایی ایران
ایران ایر : با توجه به کلاس پرواز بار مجاز هر مسافر بین 20 – 50 کیلوگرم و وزن بار داخل کابین بین 5 – 7 کیلوگرم است.
ماهان : میزان بار مجار هر مسافر حاکثر 30 کیلوگرم است و هر مسافر به صورت رایگان میتواند یک کیف دستی در پروازهای عادی با وزن 5 کیلوگرم و در پروازهای بیزینس با وزن 7 کیلوگرم همراه خود داشته باشد.
ایرلاین آسمان : وسایل شخصی، پول ، جواهرات و اقلام با ارزش را میتوانید در کیف دستی داخل هواپیما ببرید ولی اجازه ورود وسایل شکستنی ، تیز و برنده را همراه خود ندارید. مسافران میتوانند یک کیف دستی با حداکثر ابعاد 56 * 45 و با ارتفاع 25 سانتی متر تا وزن 5 کیلوگرم همراه خودشان داشته باشند. مسافر برای همراه داشتن بار بیشتر داخل هواپیما میتواند باخرید صندلی اضافه حداکثر تا 75 کیلوگرم بار به صورتی که بسته بندی بلندتر از پشتی صندلی نباشد همراه خودش به داخل کابین بیاورد.
قوانین اضافه بار
در قرارداد کلی شکرت های هواپیمایی حداکثر باز مجاز در پروازهای داخلی و خارجی 30 کیلوگرم است.
بر اساس قوانین بین المللی ، حمل چمدان یا بسته های سنگین تر از 30 کیلوگرم برای سلامتی کارکنان فرودگاه زیان آور و ممنوع است.
اگر مقدار وسایلی که دارید بیشتر از وزن مجاز باشد شامل قوانین اضافه بار هواپیما خواهد شد.
در این صورت با در نظر گرفتن مبدا ، مقصد و نوع کلاس پرواز باید مبلغی برای هزینه اضافه بار پرداخت نمایید. مقدار اضافه بار را میتوانید هنگام خرید بلیط اعلام کنید یا مبلغ آن را هنگام پذیرش بار در فرودگاه بپردازید.
البته هزینه اضافه بار هنگام خرید بلیط به مراتب کمتر از پرداخت هزینه آن در فرودگاه خواهد بود. به طور میانگین نرخ اضافه بار برای هر کیلوگرم اضافه بار برابر با یک درصد قیمت بلیطی است که خریداری نموده اید.